top of page

za 03 jun

|

Brussel

Movement Meditation

Actieve meditatie helpt je om vanuit je hoofd terug te zakken in je lichaam en in het hier & nu. Het is de oefening om getuige te zijn van jezelf en opnieuw in contact komen met alles dat er in je leeft.

Movement Meditation
Movement Meditation

Tijd en locatie

03 jun 14:00 – 17:00

Brussel, Terkamerenlaan 72, 1000 Brussel, België

Over het evenement

Wat is actieve meditatie?

Leren mediteren is leren om getuige te zijn van jezelf, Het is staan in het middelpunt van de cycloon, soms bijna letterlijk. Het kan een broeihaard van emoties opwekken, én het kan ons leren om deze te aanvaarden als deel van het moment.

Simpelweg mediteren is soms moeilijk voor ons westerlingen. Ons leven en onze wereld zijn vaak enorm druk en wanneer we ons dan neerzetten om te mediteren, blijven onze gedachten broeien. Hierdoor wordt zakken in het hier en nu moeilijk. 

Daarom ontwikkelde Osho (een Indische leermeester) deze actieve meditaties, om ons te helpen te bewegen van ons hoofd terug naar ons lichaam

Verschillende technieken worden ingezet in verschillende fases van de meditatie om ons eerst te ontladen en tot rust voordat de daadwerkelijke zittende of liggende meditatie start.

Wat mag je verwachten?

Elke sessie duurt gemiddeld twee uur

Eerst warmen we ons lichaam op, waarna de meditatie in haar verschillende fasen wordt uitgelegd. Daarna volgt de actieve meditatie zelf. 

Om af te sluiten volgt er een uitwisseling in groep om de ervaring te bespreken. Dit zorgt ervoor dat iedere deelnemer gerust naar huis vertrekt.

We beoefenen drie van Osho's meditaties:

  • No-Dimension meditatie
  • Kundalini meditatie
  • Natarasj meditatie

Meditatie vereist oefening. Daarom wordt iedere meditatie twee weken na elkaar herhaald. Zo kan je jouw meditatie verdiepen in de tweede week.

Het is mogelijk om in te schrijven voor een aparte meditatie of om de reeks van zes meditaties te volgen.

Inschrijven kan via de knop onderaan deze pagina.

Deel dit evenement

bottom of page